February 21 2019 0Comment

Så rengör du på dessa 4 svåråtkomliga ställen

Spread the love

Inställningen att det som inte syns, finns inte fungerar inte alltid när det gäller rengöring. Visst kan du låtsas att de områden du inte kan se eller nå är fläckfria. Men du vet sanningen, och det gynnar alla att städa dessa områden då och då. Du kommer att minska damm som kan orsaka allergier och astma, döda bakterier som kan orsaka sjukdomar och på köpet också göra din mamma stolt. Vi på Flyttstädfabriken är en städfirma i Stockholm med lång erfarenhet. Vi erbjuder flyttstädning med garanti & fönsterputs. Boka nu!

Takfläktar och lampor

Du behöver inte sitta på någons axlar för att rengöra en takfläkt eller lampor som sitter högt upp (och det är inte heller någon särskilt bra idé). En dammvippa med förlängningsbart skaft är ett mycket bättre alternativ för att avlägsna damm och spindelväv. Välj en dammvippa i mikrofiber i stället för en gjord av fjädrar eftersom mikrofiber ser till att dammet fastnar på dammvippan i stället för att bara spridas runt i rummet.

Om du inte har någon dammvippa kan du använda en ren mikrofibertrasa och sätta fast den på ett handtag till en sopborste eller mopp med ett gummiband.

Och om dumåste använda en stege, är det en bra idé att be någon annan hålla den stadig och hjälpa dig om du skulle trilla. Att använda en stege när du är ensam hemma rekommenderas inte.

Tak och lister

Ta en minut och titta upp, du kanske blir chockad av att se allt damm och spindelnät som har samlats i ditt tak och på dina lister. Använd en dammvippa med långt handtag, en ren och torr svampmopp eller en kvast för att få bort dammet. Gör alltid detta först när du rengör ett rum så att du kan dammsuga upp det damm som faller ned.

Ovanpå skåp och höga möbler

När du köper en dammvippa med förlängningsbart skaft bör du se till att den har ett vridbart huvud så att du kan justera vinkeln för att nå upp till överdelen av skåp och höga möbler.

Om du har låtit damm och fettpartiklar samla sig ovanpå köksskåpen kan du använda en stadig pall och rengöra skåpen med en mjuk trasa doppad i en blandning av fem deciliter varmvatten, en tesked diskmedel och en tesked ammoniak. Torka bort dammet och rengör sedan med en trasa doppad i rent vatten. Torka torrt med en mjuk ren trasa.

Persienner

När du dammar av persienner med en statisk dammvippa, tänk då på att vrida dem först nedåt och rengöra ena sidan, och sedan byta riktning och rengöra andra sidan.

Eller för att rengöra båda sidorna på samma gång kan du vira en mikrofibertrasa runt varje sida av en kökstång och sätta fast dem med gummiband. Sedan behöver du bara dra tången längs med lamellerna för att torka bort dammet både på ovansidan och undersidan. Lägg sedan mikrofibertrasorna i tvättmaskinen och så är du färdig.

organicfrog953